Aarden, hoe doe je dat?

Aarden, hoe doe je dat?

Een veelgebruikt woord bij yoga, mindfulness en meditatievormen is “aarden”. In mijn praktijk gebruik ik heel soms deze benaming en als ik het gebruik, dan zie ik soms vraagtekens in de ogen. “Wat is aarden en hoe doe ik dat?”

Voor mij heeft “aarden” de betekenis van “stevig in en met jezelf verankerd zijn”. Hier bedoel ik mee, dat je in je dagelijks leven een balans hebt gevonden om je leven te kunnen leven, zoals je dat wilt. Hoe ga je om met stress, tegenslagen, emoties en andere negatieve input van buitenaf en in je zelf? Als je stevig “staat”, kun je merken dat ondanks de negatieve invloeden, je minder snel van slag bent of sneller door lastige periodes heen komt. Je ziet als het ware altijd lichtpuntjes en positieve dingen.

Door die stevigheid zorg je er voor, dat je energieveld minder open staat en dichter om je heen zit. Je kunt daardoor ervaren dat allerlei prikkels minder hard binnenkomen of dat je minder emoties op pakt van anderen.

Met zo’n stevig gevoel kun je ook merken, dat je staat voor wie je bent, wat je doet en hoe je het doet.

Dat stevige gevoel kun je op verschillende manieren verankeren. Voor iedereen werkt het verschillend. Je voeten spelen bij het aarden vaak een belangrijke rol, omdat je voeten het meest contact maken met de aarde. Soms is het even zoeken naar jouw eigen manier, maar er is vast en zeker een manier die bij jou past.

Welke manieren zijn er?

  • Visualiseer jezelf als een boom met een groot wortelgestel vanuit je voetzolen.
  • Visualiseer dat uit je voeten een zwaar anker aan een dikke ketting zit, dat stevig verbonden is met de kern van de aarde
  • Begin de dag met bewust op de grond staan; voel je voetzolen stevig op de grond en voel de vloer onder je voeten.
  • Gebruik een aardingsspray, -kristal, -remedie of –essence
  • Maak een eigen mantra bijv. ik sta stevig
  • Neem de tijd voor een voetbad en/of verzorg (masseer) je voeten met een heerlijke geurende olie, zalf of crème
  • Loop in de zomer veel op blote voeten
  • Draag sokken in aardetinten (zwart of bruin)
  • Wandel een kwartier tot een half uur tussen de middag. Dit is ook een gezonde pauze tussen je werk door.
Geïnspireerd? Deel dit artikel met vrienden!
Share on facebook
Facebook
0
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
0
Share on email
Email

No Comments

Post a Comment


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.