Spiritualiteit, hemels of aards?

Spiritualiteit, hemels of aards?

In de afgelopen jaren heb ik allerlei cursussen gevolgd en veel boeken gelezen die onder het kopje “Spiritualiteit” vallen. Allerlei onderwerpen zijn de revue gepasseerd zoals chakra’s, engelen en hoger bewustzijn. Iedere keer dook ik er weer helemaal in en slurpte alle kennis op. Ik waande me dan ergens boven de aarde. Af en toe had ik moeite weer te dalen, want wat is het fijn om je nergens druk over te maken en in een eigen bubbel te zitten.

Een tijd geleden had ik een gesprek met iemand over “wat je hier op aarde doet” en “wat je taak hier is”. Daarbij kwam het thema spiritualiteit sterk naar voren. Het kwam er op neer dat zij meer wilde ervaren op gebied van helderzien, heldervoelen en weten waar haar kracht ligt. Ze wilde het zo graag, maar er is tot dan toe niets gebeurd.
Het lijkt wel een beetje mijn verhaal. Ik was ook zo ongeduldig met de dingen willen… de dingen die anderen wel hebben en ervaren, maar ik niet. Hoe vaak heb ik niet jaloers zitten te luisteren naar cursusgenoten, die van alles hadden gezien of gevoeld bij een ander tijdens een oefening of handoplegging? Er kwamen af en toe wel woorden in mij op, maar dat was het dan ook wel. Wat moest ik daar nou mee? Ik wilde zo graag meer. Ik heb me vaak afgevraagd of ik wel “openstond” of geschikt was om iets te ervaren van anderen.

Maar waar gaat het nu eigenlijk om bij spiritualiteit? Dat was de onderliggende vraag tijdens het gesprek. Al pratende kwamen we er achter, dat je je op veel manieren spiritueel kunt ontwikkelen. Daarbij gaat het niet zo zeer om met je hoofd in de wolken te lopen en bezig moet zijn met het Universum of hoger bewustzijn. Je kunt je op allerlei gebieden ontwikkelen. Welk werk doe je en ben je daar gelukkig in? Geef je liefdevolle aandacht aan je kinderen, partner, vrienden? Laat je jezelf zien en ben je tevreden met jezelf?
Het kan ook genoeg zijn om je positieve energie gewoon uit te stralen. Die energie wordt als vanzelf opgenomen door anderen, die zich misschien daardoor prettiger gaan voelen zonder te begrijpen waar dat door komt. Je bent als een druppel in de vijver en besef je gewoon nog niet hoever jouw invloed reikt.
Spiritualiteit is niet iets hoogdravends of zweverigs. Natuurlijk is bezig zijn met dat thema prima, als we maar niet uit het oog verliezen dat we in het hier en nu op de aarde leven.

Inmiddels weet ik, dat ik gewoon mijn werk mag doen op mijn eigen unieke manier met mijn kwaliteiten. Ik geef daarbij ook graag mijn opgedane kennis door. Anderen werken en leven op hun eigen unieke manier. Het Universum zit in onszelf. We kunnen iedere dag “spiritualiteit” laten zien door onze talenten te gebruiken, bewust en liefdevol te leven. Volgens mij is dat wat echt belangrijk is.

Geïnspireerd? Deel dit artikel met vrienden!
Share on facebook
Facebook
0
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
0
Share on email
Email

No Comments

Post a Comment


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.