Rozen houden van jou

Rozen houden van jou

De afgelopen maanden heb ik heel vaak rozenolie gebruikt bij cliënten (met of zonder klachten). Meestal gebruik ik bij schouder- en rugklachten een speciale kruidenolie, maar tot mijn verbazing voelde ik intuïtief of testte ik de laatste tijd dat de rozenolie beter past. Vandaar dat ik op onderzoek ben uitgegaan naar de achtergrond van de roos en deze prachtige bloem in het zonnetje zet.

Waar staat de roos voor?
In het algemeen zijn rozen vooral werkzaam op het hartgebied. Ze helpen de energie van het hart te ontwikkelen en te herstellen. Rozen worden vaak met speciale gelegenheden gegeven als uiting van vriendschap en liefde.

Al eeuwenlang worden rozen gebruikt in allerlei huidverzorgende middelen. Men had vroeger het idee, dat de huid in verbinding met het hart stond. “Zorg je goed voor je hart, dan straalt de huid.”
In de pubertijd zie je vaak huidproblemen ontstaan bij jongeren, omdat dat de periode is waarin ze op zoek zijn naar hun eigen identiteit (“hart zaken”). Dus zo gek was dat oude idee niet.

Roze roos: “je bent goed zoals je bent, schoonheid zit al in jou”
Gele roos: “je kunt vreugde vinden in alles en overal waar je bent”
Witte roos: “je bent veilig en je kunt stralen”
Rode roos: “je verdient liefde, wonden worden geheeld en je kunt positief vooruit”
Oranje roos: “laat je enthousiasme en passie zien!”

Wanneer en hoe kun je rozen inzetten?
Ze kunnen ondersteunend werken bij verdriet, bij loslaten in algemene zin en bij stress. Rozenolie op je huid of een paar druppels etherische olie in een diffuser kan al ontspanning geven.
– Wil je hulp bij “loslaten” en heb je geurende rozen in de tuin? Adem dan een paar keer per dag de geur een aantal keer goed in.
– De witte roos is een mooi hulpmiddel bij bescherming van de aura. Als je ’s morgens opstaat, kun je in gedachten een aantal witte rozen om je heen plaatsen.
– Als je bijv. in een moeilijke periode meer liefde (voor jezelf) wilt voelen, kun je de energie van de roze roos ook bij je dragen in de vorm van rozenkwarts.
– Ben je iemand die graag anderen helpt? Geef jezelf dan een bos rozen cadeau, want je mag jezelf niet vergeten en jezelf waarderen voor je liefde voor anderen.

Tip bij aanschaf van rozenolie:
Vraag in een winkel of je een product of olie mag ruiken, want de sterkte en de zoetheid van de rozengeur is persoonlijk en kan per product verschillen.

Informatie uit: Helen met bloemenenergie van Maria Kivits  en  Flowertherapy van Doreen Virtue

Geïnspireerd? Deel dit artikel met vrienden!
Share on facebook
Facebook
0
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
0
Share on email
Email

No Comments

Post a Comment


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.