Vakantiekriebels!

Vakantiekriebels!

De zomer is begonnen en daarbij ook de eerste vakantiekriebels. In mijn omgeving wordt er genoeg gepraat over de plaatsen en landen die bezocht gaan worden. Inmiddels heb ik ook de nodige vragen gekregen over waar ik naar toe ga. Voor mij duurt het nog even voordat ik weg ga, dus ik heb nog niet echt een vakantiegevoel. Gelukkig is er wel een soort “voorpret” nu de bootreis en een paar hotels geboekt zijn en heb ik al een wegenkaart en boek over de vakantiebestemming in huis liggen. Voor mij is het al heel wat, dat ik dit jaar weer eens naar het buitenland gaan, want Nederland vind ik groot en mooi genoeg.

Voorgaande jaren ben ik met mijn man een paar dagen naar Schiermonnikoog en Ameland geweest. Zodra we op de boot zaten, verdwenen de dagelijkse beslommeringen en voelde het echt als vrij-zijn van alles. Een paar dagen lang hebben we onze accu opgeladen met fietsen en door te genieten van alles om ons heen. Een paar dagen daar voelde voor ons aan als een paar weken. Het is de intensiteit van de natuur, wind en water die zorgen voor de diepe ontspanning. Er komen veel toeristen, maar zodra je op het strand wandelt, heb je het idee helemaal alleen te zijn. Onthaasten en niets moeten… meer hoeft voor ons niet. Voor ons was deze korte reis genoeg voor het hele jaar.

In de zomerperiode zijn we vaak thuis gebleven. Zodra ik iemand vertel dat ik het heerlijk vind om thuis te blijven, word ik met fronsende wenkbrauwen aangekeken. Jarenlang heb ik met mijn gezin gekampeerd in Frankrijk en andere landen met wisselende ervaringen. Hitte, regen, lange autoritten en autopech zijn de revue gepasseerd. En natuurlijk hebben we mooie herinneringen aan schitterende bergtochten, een sneeuwballengevecht in korte broek en veel gebouwde dammen in ijskoud bergwater. Maar dit alles weegt niet op tegen het gevoel van “thuis”.

Misschien ligt het ook aan de vakantiestress dat ik liever thuis ben. Van te voren ben ik druk op zoek naar de juiste vakantieplek en wat er precies te doen is. Ik houd van afwisseling, maar ik wil wel graag weten waar ik aan toe ben. Net voor het vertrek is het dan nadenken wat er mee moet en wil ik het huis netjes achterlaten. De eerste dagen van de vakantie gaan meestal op aan het bij komen van alle drukte vooraf. Wat ook meespeelt is, dat na iedere vakantie het een aantal weken duurt voordat alles weer is opgeruimd. De tuin is vaak door wind, regen of droogte een puinhoop en zijn veel bloemen al uitgebloeid zonder dat we ze in bloei hebben zien komen.

Ook al ga ik dit jaar voor een korte reis in het najaar weg, in mijn eigen huis blijf ik het het prettigst vinden. Gelukkig hoef ik deze zomer niets te missen van onze bloemenzee en als het mooi weer is, is het terras de beste plek om een kop koffie of glas wijn te drinken en een boek te lezen. En we maken deze zomer vakantiemomenten door te fietsen op de Veluwe of uitstapjes te maken in de buurt. Er is komende maanden geen stress, geen haast, geen files, geen lange autorit… hoe relaxt, kan ik het krijgen?

Geïnspireerd? Deel dit artikel met vrienden!
Share on facebook
Facebook
0
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
0
Share on email
Email

No Comments

Post a Comment


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.