Magnesium, hét mineraal tegen stress!

Magnesium, hét mineraal tegen stress!

Misschien ken je nog wel het witte poeder dat je op je handen mocht doen tijdens de gymlessen vroeger voordat je aan de ringen mocht zwaaien of heb je Epke Zonderland zijn handen zien inpoederen voordat hij aan het rek ging hangen..Dit poeder is magnesium en zorgt er voor dat je handen stroef worden en grip houdt aan deze turntoestellen.

Magnesium kan er ook voor zorgen dat je meer grip op je zenuwstelsel houdt tijdens stressvolle periodes. Het zorgt er voor dat de prikkels rustiger doorgestuurd worden.

Dit mineraal is betrokken bij ongeveer 300 processen in het lichaam en zorgt voor onder andere een betere weerstand, spijsvertering, hartfunctie, verlaging bloeddruk, regeling cholesterol aanmaak en geheugen.

Waar kun je een tekort aan herkennen bij jezelf? Denk bijvoorbeeld aan:

  • Spierkramp (bijv. kuitkramp)
  • Onrust in je hoofd, malende gedachten
  • Controle willen houden
  • Slaapproblemen
  • Hoofdpijn
  • Vermoeidheid
  • Te groot verantwoordelijkheidsgevoel
  • Jezelf beperkingen opleggen

In tijden van stress worden bepaalde processen zo goed als stil gelegd. Door een slechtere spijsvertering kan het zijn dat verschillende vitamines en mineralen niet door de cellen worden opgenomen. Om het lichaam zetje te geven kunnen de Magnesium Schüssler celzouten hierbij een rol spelen. Zij vormen de sleutel tot de celdeuren, ze zetten als het ware de deur open voor de grotere magnesiummoleculen uit voeding en voedingssupplementen.

Je kunt ook kijken of je iets extra’s met je voeding kunt doen. Magnesium zit vooral in groene groenten, noten, peulvruchten, fruit en granen. Een smoothie van bijvoorbeeld fruit, avocado, haver en/of spinazie is een prima ontbijt of lunch en zorgt voor een magnesiumboost.

Als je voor magnesiumtabletten kiest naast je voeding, dan kun je het beste magnesiumcitraat (voor meer energie), magnesiumglycerofosfaat (voor ontspanning), magnesiumcarbonaat of magnesiumglycinaat nemen. Het is ook goed om een supplement te kiezen waar calcium bij zit in verband met een betere opname. Een veilig advies is 200 tot 400 mg per dag.

Ontspanning hoeft niet moeilijk of lastig te zijn. Met de juiste voeding, supplementen en de nodige rustpauzes kun je zelf heel veel doen tegen overprikkeling en stress.

Geïnspireerd? Deel dit artikel met vrienden!
Share on facebook
Facebook
0
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
0
Share on email
Email

No Comments

Post a Comment


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.