Stemvorken

Fonoforese is een behandelvorm met geluidsfrequenties d.m.v. stemvorken. De methode is bedoeld om balans te brengen niet alleen binnen het lichaam, maar ook op mentaal, emotioneel en/of energetisch vlak.

Hans Cousto ontdekte in de vorige eeuw de link tussen de bewegingen van de planeten en de muziek. De ritmes van de planeten vertaalde hij naar voor ons hoorbare frequenties (tonen) en liet van deze frequenties stemvorken maken in de jaren 80. Dat was de basis van een nieuwe therapeutische behandelvorm, fonoforese. Het is een behandelvorm die nog in ontwikkeling is, want er worden ieder jaar nieuwe frequenties ontdekt en de daarbij behorende stemvorken gemaakt.

Behandeling met stemvorken
De stemvorken kunnen worden ingezet bij o.a. pijn, vermoeidheid, ontstekingen, stress, schouder/nek/rugklachten, angst en onzekerheid.

Tijdens de behandeling kan een stemvork gebruikt worden door de onderste punt van de stemvork op de pijnplek te zetten of op het gebied te zetten waar klachten zijn. Een andere manier is dat met een stemvork langs het lichaam “gestreken” wordt. Vaak wordt er een combinatie van verschillende stemvorken gebruikt.
Er kan ook naar één stemvork of twee stemvorken tegelijkertijd geluisterd worden. Via het gehoor komen de trillingen dan binnen. Deze luistermethode kan voor hooggevoelige personen heel prettig zijn.

 

Belangrijke stemvorken zijn:

  • De Toon van de Dag, een stemvork voor aarding en goed in te zetten bij problemen in het onderste deel van het lichaam. Deze stemvork wordt ook vaak gebruikt bij spier- en/of botproblemen.
  • De Toon van het Jaar (OM), een stemvork die harmoniserend werkt en ontspanning geeft. Deze stemvork kan eigenlijk altijd gebruikt worden.
  • De Toon van de Zon, een stemvork die je persoonlijkheid stabieler kan maken. Het is meer een karakterstemvork, die er voor kan zorgen dat je in beweging komt.
  • De Zodiacjaarstemvork is vooral een stemvork die veel bij het hoofd gebruikt wordt. Hij kan ingezet worden voor ontspanning, meditatie, bij zenuwpijnen of hoofdpijn.
  • De Meester, een belangrijke stemvork die ook zeer geschikt is voor kinderen en hooggevoelige mensen, omdat die zacht op het hele systeem inwerkt. De stemvork werkt ontspannend en brengt voornamelijk rust in het energetische systeem.
  • Chiron wordt met name in gezet bij schouder/nek/arm klachten en in mijn praktijk veel gebruikt. Verder is deze stemvork ook inzetbaar bij klachten, die het dagelijks leven belemmeren.
    Een echte Feel Happy-stemvork!